Činnost 2013


     Zpráva o činnosti v roce 2013.

 

 

       

Svépomocné sdružení

zaměstnanců DP, a.s. - Úmrtní fond

 

 

 

Zpráva o činnosti

 

 

 

Jménem výboru Vás budu v krátkosti informovat o činnosti za uplynulé období, tj. od posledního shromáždění, které se konalo 23.10.2008. Tento den se konala i ustavují schůze výboru, kde jsem byl zvolen předsedou sdružení a pan Ing. Malllat jeho místopředsedou. Během uplynulého období Ing. Mallat zemřel a výborem byl kooptován pan Pivetz jako místopředseda sdružení.

 

Dle stanov sdružení se shromáždění svolává každých pět let.

 

Současný stav výboru i revizní komise je na kandidátce a je také navrhován na příští volební období, tj. na příštích 5 let. Pokud by měl někdo zájem pracovat ve výboru je možné kandidátku upravit.

 

Vznik fondu je datován od roku 1922, takže to už je cca 91 let jeho trvání. V současné době má fond ke dni 31.5.2013 celkem 2.029 členů. Z tohoto počtu je 646 důchodců a 1.383 aktivních zaměstnanců. Na dnešní shromáždění bylo vybráno 50 zástupců, což je celkem cca 2.5 % z celkového citovaného počtu členů.

 

V tabulce „Vývoj členské základny“ vidíte počty členů v rámci sdružení od roku 1995 až do roku 2012. V letech 2001 až 2003, kdy jsme dělali nábor je vidět, že se počty členů zvedli. V roce 2008 a 2009 jsme se pokusili udělat náborovou kampaň pře odbory, protože DP s námi ukončil spolupráci. Podařilo se nám jen dosáhnout toho, že většina zaměstnanců se nám si přihlásila správnou výši členského příspěvku. Počet členů se však nezvýšil. Odbory nedali ani na své internetové či intranetové stránky odkaz na naše sdružení i když jsme je o to dvakrát žádali.

 

Počet členů se za posledních 5 let rapidně snížil a to cca o 700 členů. Je to v rámci reorganizace DP, kdy členové přestanou platit příspěvky.

 

Zasedání výboru se týkala činnosti UF v průběhu celého období ať už to bylo schvalování žádostí, přijetí nových členů či aktuální činnosti při zajišťování chodu sdružení.

 

Výbor také projednával možnost zvýšení příspěvku na podporu. Uvažovali jsme z 7.500,- Kč na cca 9.000,- Kč až 10.000,- Kč. Vzhledem k nepříznivému vývoji členské základny to však nejde. Jak už jsem naznačil členská základna klesla cca o 700 členů, což představuje 14.000,- Kč měsíčně a tak tedy každý rok máme o cca 170.000,- Kč méně.

 

Výbor tedy bude muset vymyslet náborovou kampaň, která by byla úspěšná a získali jsme alespoň částečný nárůst členské základny.

 

Ať už na našich internetových stránkách či v alonži důchodcům se snažíme i o nábor nových členů, kteří nejsou zaměstnanci DP. I když se nám hlásí lidé, můžeme však z ekonomických důvodů vyhovět tak 50%, protože ostatní jsou ve věku 60 let a výše.

 

Za období od posledního shromáždění jsme také instalovali naše internetové stránky WWW.UFOND.CZ. Na těchto stránkách jsou kompletní informace o našem sdružení. Musím se však omluvit, protože některé informace jsou starší, tak tři čtvrtě roku. Bylo to z důvodů mého odchodu do důchodu, operace přestavby chalupy a následné stěhování. S tím souviselo i znovu zajištění PC a internetového spojení.

 

Takže toto je v podstatě v krátkosti vše o činnosti našeho sdružení za uplynulé období.

 

 

 

 

    « Zpět