Činnost 2002


     Zpráva o činnosti výboru ÚF v roce 2002.

 

 

       

Svépomocné sdružení

zaměstnanců DP, a.s. - Úmrtní fond

 

 

 

 

Zpráva o činnosti výboru ÚF za období od 1999 do 2002

 

 

Ustavující schůze výboru se konala ihned po Shromáždění zástupců členů ÚF dne 28.9.1999, ve složení:

 

Blecha Zdeněk, Bušta Emil, Kučerová Helena, Rambousková Hana – ředitelství DP

Kučerová Jitka – DP A

Novák Antonín – DP ED

Pivetz Richard – DP M

Náhradník Lebeda Adolf   - důchodce ředitelství

 

Předsedou byl zvolen pan Blecha Zdeněk

 

Výbor byl informován o složení revizní komise:

 

Janeček Dušan – DP A – předseda

Romolini Richard – DP Ř

Junková Hana  – důchodkyně ředitelství

náhradník Jeníček František – důchodce ředitelství

 

Na druhém zasedání dnen 16.12.1999 byl projednán návrh zavedení počítačového programu zpracování agendy ÚF a návrh nové složenky. Byla projednána informace o ÚF, která vyšla v podnikovém časopisu DP-kontakt v rámci zvýšení náboru nových členů.

V únoru požádala o uvolnění z funkce hospodářky  paní Hana Rambousková, uvolnění pana Bušty z funkce místopředsedy (odchod do důchodu) kooptace Ing. Mallata – pověřen administrativní činností.

 

Návrh nových členů byl předmětem 4. jednání výboru (19.10.2000). Byl projednán návrh na zařazení informace o činnosti ÚF do podnikového Intranetu po přestěhování do nové budovy a schválení distribuce nových složenek s alonží, tj. průvodním dopisem pro rok 2001 pro důchodce.

 

 

V únoru 2001 se změnilo sídlo ředitelství DP, a.s. a tím i sekretariátu ÚF. Proto bylo provedeno ohlášení na civilně správní úsek Ministerstva vnitra ČR.

 

Na podzim roku 2001 provedl výbor rozbor vývoje členské základny a kalkulaci vyplacených příspěvků, uložil prověřit možnost zvýšení vyplácených podpor členům při úmrtí a aktualizovat platné  Stanovy sdružení.

 

Rozbor návrhů jednotlivých variant pro zvýšení podpor byl předmětem jednání 7. výboru dne 11.2.2002, kde byla zvolena varianta podpory 4 500,- Kč a 2 000,- Kč zálohy a zvýšení členského příspěvku aktivním zaměstnancům – členům na 15,- Kč měsíčně při ponechání stávajícího důchodcovského příspěvku 8,- Kč a to od roku 2003. Protože tuto změnu Stanov musí schválit Shromáždění zástupců členů, bylo uloženo jej zajistit. Na tomto výboru požádal o uvolnění člena revizní komise p. Romolini Richard.

 

Takže toto byly ve stručnosti hlavní témata činnosti výboru ÚF, které byly v průběhu uplynulého období zajišťovány.

 

V souvislostí s činností výboru byla zajišťována také administrativa, tj. vyplácení příspěvků, hospodaření a korespondence. Toto vše bylo zajišťováno DP, a.s. bez problému a v potřebné m rozsahu.

 

 

Zdeněk Blecha

 

 

    « Zpět